top of page

Tiedostamaton mieli puhuu kehon kautta

Sairauslomalla tulee luettua, kuunneltua, katseltua niin paljon, että juuri mikään ei ehdi tallentua kestomuistiin. Kuluneella viikolla muutama ajatus on kuitenkin koskettanut muita enemmän. Ralph Smart ja Jon Gabriel puhuvat paljon samasta aiheesta, joten en osaa eritellä täsmälleen mikä osa on kenenkin puheista poimittua. Mutta siis ne ajatukset:

Kehosi ilmentää tiedostamattoman mielen liikkeitä

Tätä kun vähän aikaa miettii, niin noinhan se on. Mistä muuten tulisivat lihasjännitykset, yhtäkkiset ahdistukset, omituiset reaktiot, tarve napostella jotain taatusti epäterveellistä? Kehoreaktioissa konkretisoituu myös intuitio.

Kehomuistista puhutaan, mutta onko reaktioiden ja toiminnan taustalla alitajuinen mieli ja sen ylläpitämät prosessit? Muistikuvina tallentuneet uhkaavat, surulliset, iloiset tapahtumat, tunnetilat, valitsemani selviytymiskeinot ja esimerkiksi ajatukset siitä olenko laiha vai lihava, terve vai sairas? No mutta. Pääsisinkö jotenkin keskustelemaan alitajuntani kanssa ja korjaamaan joitakin väärinkäsityksiä?

Tiedostamaton mieli ei ymmärrä puhetta

Siis mitään tunnettua kieltä. Jon Gabriel on sitä mieltä, että tiedostamattoman mielen kanssa voi kuitenkin keskustella, ja se tapahtuu visualisoinnin kautta. Kansainvälinen kieli, tietoisen ja tiedostamattoman välinen kieli. Gabriel käyttää visualisointia mm. painonhallinnassa ja kivunlievityksessä. Olen pitänyt aarrekartta-harjoituksia hauskana askarteluna, mutta humpuukina. Taidan olla väärässä, ehkä pitäisi kokeilla puhuuko kuva minun alitajunnalleni enemmän kuin ne tuhannet sanat, joita olen yrittänyt sille sönköttää.

"Expectations are planned disappointments"

Tämä Buddist Boot Campin ajatus pääsi myös tämän viikon TopTen-listalle. Iso oppimisen ja ymmärtämisen paikka. Sanoita toiveesi, älä oleta. Mutta uskoaan ei pidä menettää.

Uusimmat
Etsi asiasanoilla
bottom of page