top of page

VOIMAANTUMINEN > Harrastuksista

Harrastuksista

 

Harrastus- ja liikuntamieltymykset vaihtelevat hyvin paljon kaikkien temperamenttipiirteiden, mutta myös kuormitustason ja yleisen terveydentilan mukaan. Alla esimerkkejä rauhoittavista tai ylivireyttä tasaavista harrastusmahdollisuuksista.

 

Laulu, kuorolaulu

Monelle laulu on sekä itseilmaisun väline että jaettu harmoninen kokemus. Laulun kautta oppii myös tiedostamaan ja harjoittamaan hengitystään ja hengityksen kautta puolestaan keho rauhoittuu. Keho saa myös hoitoa äänen värinästä.

 

Teatteri, improvisaatio

Teatteri voi olla myös introvertille vapauttava kokemus - roolin kautta voi olla turvallista ja vapauttavaa kokeilla itselle vieraampia toiminta- tai ilmaisutapoja. Parhaimmillaan heittäytymisen kautta koettu positiivinen vastaanotto aukaisee jännityksiä ja tunnelukkoja myös teatterin oven ulkopuolella.

 

Valokuvaus

Valokuvaus opettaa kiinnittämään huomiota ympäristöön ja palauttaa siten levottoman ja ahdistuneenkin mielen tähän hetkeen. Valokuvausta voi harrastaa monella eri tasolla; kevyesti kännykkäkameralla nappaillen tai uppoutumalla ilmaisuun ja tekniikkaan. 
Fotojoogaa mielelle -verkkokurssi johdattelee itseilmaisuun ja itsetuntemuksen lisäämiseen valokuvauksen keinoin.

 

Luonto ja eläimet

Luonnossa liikkuminen ja eläimet ovat suurelle osalle erityisherkkiä hyvin tärkeitä. Aitoudessaan ja vilpittömyydessään eläimet ovat monelle erityisen tärkeitä kumppaneita ja niiden kanssa oleminen koetaan rauhoittavaksi ja maadoittavaksi. Hevoset, koirat ja kissat mainitaan voimakkaimpia tunnekokemuksia herättäviksi eläimiksi.

Eläinavusteinen terapia

Eläinkommunikointi

 

Läsnäolon ja rauhoittavan kokemuksen voi saada myös seuraamalla live-kameroita, esim.:
Kitten rescue cam

 

 

Metsä, järvi, meri ja kivet on mainittu useissa keskusteluissa voimaannuttaviksi asioiksi. Kivien keräilijöitä erityisherkissä löytyy useita, muutama puunhalaajakin on ilmoittautunut. Pilvibongailukin on erittäin rahoittavaa - siihen luontevasti liittyy myös valokuvaus.


Cloudspotting

 

 

 

 

< SIVULLE Voimaantuminen

bottom of page