top of page

VOIMAANTUMINEN > Intuitiosta

Intuitiosta

 

Intuitio ei ole mystiikkaa, vaan kyse on alitajuisesta ajattelusta ja tuntemuksista. Harjoittamalla omaa intuitiokykyään voi oppia tunnistamaan intuition lähteitä sekä arvioimaan sen luotettavuutta. Ympäristön tarkka havainnointi tai herkkä havainnointikyky vaikuttavat osaltaan intuition voimakkuuteen. Intuitiota tutkitaan myös tieteellisesti.

Lue myös kuudennesta aistista, interoseptiosta eli sisäelinaistimuksista >

 

Yle Puhe: Suurin osa Nobelisteista mainitsee intuition tärkeimmäksi työkalukseen:
"Intuitiosta puhutaan aika vähän ja sen merkitystä vähätellään. Ihmisaivot ovat kuitenkin luontaisesti intuitiiviset. Tietoista ajattelua on noin 5-10 prosenttia ja 90-95 prosenttia on tiedostamatonta eli intuitiivista ajattelua. Intuitio on tietämistä ja ymmärtämistä niin, että ei tiedä miten tietää, kertovat Suomessa intuitiotutkimuksen uranuurtajat Asta Raami ja Samu Mielonen. Yhdysvalloissa intuitiotutkimusta käytetään hyväksi muun muassa armeijan, Kennedyn avaruuskeskuksen, merisotakoulun, NASAn sekä pelastuslaitoksen koulutusohjelmissa. "

 

Aalto-yliopisto: Intuitiota voi hyödyntää tietoisesti. Väitöskirja ”Intuition Unleashed – On the application and development of intuition in the creative process"

 

Verkkouutiset: Intuitio ei ole pelkkää humpuukia – sitä voi hyödyntää tietoisesti

Talouselämä: Osaatko hyödyntää intuitiotasi?

 

Mikä on intuition ja tahtomisen ero?

 

Sattumaako?

 

 

 

< SIVULLE Voimaantuminen

bottom of page