top of page

KURSSIT > Erityisherkän elämää -verkkokurssi

Erityisherkän elämää -verkkokurssi

MINÄ - ILO - RAUHA - LIIKE - RAVITSEMUS - HAAVANHOITO - LAHJA

 

Yhteistyössä Eevi Vuoristo, Inhimillinen itsetuntemus ja Tuula Ahde, Erityisherkän elämää

Sanotaan että herkkyys on lahja että rasite - miten opin löytämään sen lahjana? Miten opin löytämään tasapainoa maailman menossa, joka tuntuu itselleni liian kovalta? 

Erityisherkkyyden, sen paremmin kuin muidenkaan piirteiden, ei ole hyvä antaa määritellä sitä MITÄ voit tehdä, vaan ensisijaisesti ne vaikuttavat siihen MITEN juuri sinulle on paras tapa tehdä haluamiasi asioita.

ERITYISHERKÄN ELÄMÄÄ -verkkokurssilla käydään lävitse arkipäivän asioita, joiden huomioiminen ja oman näköiseksi tekeminen auttaa kohti hyvinvointia. Puhumme huomionarvoisia asioita rennolla otteella mm. itsetuntemuksesta, ilosta, ravinnosta, liikkeestä, rauhasta ja haavojen hoidosta. Miten nämä kaikki liittyvät erityisherkkyyteen? Tule mukaan niin se selviää.
 

Käytännöllinen, inhimillinen, itsetuntemusta ja iloa lisäävä kurssi erityisherkälle ja herkälle

 

7-osainen verkkokurssi käsittelee erityisherkkyyteen liittyviä teemoja, voimavaroja ja sudenkuoppia. Kurssin tavoitteena on löytää ymmärrystä omasta herkkyydestä, sekä löytää käytäntöön konkreettisia työkaluja ja tapoja, jotka tukevat tasapainoista oloa ja elämää, jossa on hyvä olla sellaisena kuin on. 

 

Kuuntele kurssiesittely tästä:


 

 

 

Kurssi sisältää kustakin aiheesta podcast-tyyppiset äänitteet, kirjallista materiaalia sekä käytännönläheisiä harjoituksia. Kurssimateriaalin saat kokonaisuudessaan sähköpostiisi heti oston yhteydessä.

Kurssiin kuuluu myös 4 rentoutusäänitettä, jotka jäävät käyttöösi. 

Tämän lisäksi tutustut haastatteluäänitteissä ihastuttaviin erityisherkkien kurssikummeihin ja heidän näkemyksiinsä erityisherkille läheisistä aiheista. 

Löydä lahjat, jotka ovat piilossa haasteiden alla...

 

Erityisherkät kokevat usein olevansa jotenkin outoja, viallisia ja ulkopuolisia. Oma herkkyys on lahja, mutta tuntuu monesta myös rasitteelta. Kuitenkin osa erityisherkistä ”kukoistaa” ja he näyttävät tulevan hyvin toimeen herkkyyspiirteensä kanssa. 

 

Erityisherkän elämää -verkkokurssilla käsitellään teemoja jotka auttavat tasapainottamaan herkän sisäistä hyvinvointia, tutustumaan omiin rajoihin, kuuntelemaan omaa jaksamista ja sallitaan tilaa sille, mikä itsessä on ainutlaatuista ja arvokasta.

Olennaista ärsykekuorman säätelyssä ja sopivan vireystason ylläpitämisessä on tutustuminen itseensä ja omaan yksilölliseen herkkyyteensä. Kehomieli-yhteys korostuu erityisherkällä, ja kokonaisvaltainen itsestään huolehtiminen on ensiarvoisen tärkeää. 

Mikään määrä teoriatietoa ei loppujen lopuksi korvaa sitä, että toimit käytännössä hyvinvointiasi tukevalla tavalla. Yksi pieni asia siellä, toinen täällä ja huomaat että elämä on parempaa silloin, kun kohtelet itseäsi hiukan paremmin. 

Kurssin jälkeen

  • huomaat löytäneesi itsestäsi voimavaroja ja työkaluja kohdata tilanteita, jotka aiemmin helposti suistivat raiteiltaan. 

  • osaat tunnistaa paremmin tarpeitasi, milloin on aika hiljentää, milloin on aika ottaa kevyemmin ja analysoida vähemmän. 

  • opit tekemään rauhaa itsesi kanssa ja löydät hyväksyntää itseäsi kohtaan arvostelun sijaan - tarpeeton häpeä ja itsesyytökset kun vain lisäävät kuormittuneisuutta!

Kurssi sopii myös sinulle joka et ole varma oletko erityisherkkä vai et, mutta epäilet että herkkyys ainakin jollakin tavalla koskettaa sinua.

Etene omassa tahdissasi, omalla tavallasi sitoutuen


Saat kaiken kurssimateriaalin itsellesi oston yhteydessä ja voit käydä kurssin omaan tahtiisi, tutustua teemoihin itse valitsemassasi järjestyksessä ja haluamallasi tavalla: voit esimerkiksi aloittaa lukemalla kirjalliset muistiinpanot ja sen jälkeen halutessasi paneutua aiheeseen syvemmin kuuntelemalla podcast-tyyppiset äänitteet.

Kurssi sisältää myös tehtäviä, jotka sopivat hyvin arkeen: niiden ei ole tarkoitus lisätä kuormittumista, mutta ne kysyvät sinulta sitoutumista omaan hyvinvointiisi. 

Kurssikummihaastattelut tarjoavat lisää mielenkiintoisia näkökulmia ja kokemuksia.

Voit ostaa kurssin täältä: 

Erityisherkän elämää -verkkokurssipaketti> 

Kurssin hinta on nyt vain 49 € (sis. alv 24%)!

Oston jälkeen saat kuitin josta löydät linkin tuotteeseen. Saat siis kaiken kurssimateriaalin itsellesi oston yhteydessä ja voit käydä kurssin omaan tahtiisi. Huom! Kuitissa on myös erillinen linkki extramateriaalehin, joten muistathan ladata myös ne itsellesi talteen.

Kurssin ohjaajat

Eevi Vuoristo (ent. Minkkinen) 
Eevi on työskennellyt ihmisten parissa monenlaisessa eri roolissa, sairauksien parissa sairaalassa, kunnon kohotuksen parissa personal trainerina sekä itsetuntemuksen teemojen äärellä itsetuntemusohjaajana. 

Luontainen veto tutkia ihmisyyttä ja tunteita on ollut lapsesta alkaen. Eevin taustaan kuuluu nuoruudessa vahvasti kielletty herkkyys, sen päälle rakennettiin valtavia suojakuoria ja panssareita. 

Eniten Eevi on oppinut elämältä itsestään, juuri niiden elämän käännekohtien kautta. Tänä päivänä Eevi osaa olla kiitollinen herkkyydestään, vaikka toki tämä on lopun elämän harjoitus joka ei suinkaan ole se helpoin juttu. 

Tuula Ahde 
Erityisherkän elämää –sivuston perustaja ja ylläpitäjä. Tuula oli mukana taustajoukoissa HSP Suomi ry:ssä sen perustamisen valmisteluista asti, tällä hetkellä hän on yhdistyksen kunniajäsen. Tuula toimii aktiivisena jäsenenä useissa kansainvälisissä HSP-ryhmissä sekä -yhteisöissä. 

Oma matka erityisherkkyyden ja itsetuntemuksen opintiellä sisältää edelleen päivittäin uusia oivalluksia ja arvokkaita kohtaamisia. Matkalle on mahtunut myös haasteita: suorittamisen kautta haettu hyväksyntä, liika tunnollisuus ja oman kehon kuuntelun unohtaminen ovat johtaneet useampaan pohjakosketukseen. Hyväntuulisuuden ja ilon kautta on tämä sosiaalinen introvertti kuitenkin sieltä aina ylös rämpinyt. 

Huomioitavaa 

Verkkokurssi ei sisällä henkilökohtaista valmennusta tai ohjausta.

Kurssi ei sovellu akuutin uupumuksen hoitoon, mutta voi toimia hyvin tukena muiden hoitomuotojen yhteydessä. 

Syventävästä Erityisherkän itsetuntemus ja ihmissuhteet -verkkokurssista löytyy tietoa täältä

Palautteita edellisiltä kursseilta:

 

"Opin hyväksymään itseäni enemmän. Ennen kaikkea ymmärrys itseä kohtaan lisääntyi. Opin paljon itsestäni ja ymmärsin paremmin tapaani toimia. Sain työkaluja arkeen. Kurssi oli erittäin hyvä. Kiitos. "

"Kurssi antoi valtavasti oivalluksia siitä, miksi olen semmoinen kuin olen ja "selityksiä" moniin vuosia ja vuosikymmeniä vaivanneisiin asioihin. Auttoi hyväksymään itseään ja vapauttamaan ajattelua muihin asioihin kuin oman viallisuuden pohtimiseen. Käynnisti hyvän prosesssin mielestäni itsessäni. Vertaistuki oli ehkä parasta. Koskaan ei ole pahitteeksi palata miettimään elämän tärkeitä kysymyksiä ja asioita."

"Ensiksikin näin miehenä opin opastetusti katsomaan ""peiliin"" ja näkemään mikä olen. Tämä ""peilailu"" ja itsensä ajatteleminen on ollut kohdallani jotenkin kiellettyä tai sopimatonta. Tuli katsoa vain mallia esimerkillisistä miehistä ja pyrkiä olemaan mahdollisimman tarkkaan heidän kaltaisensa, onnistumatta siinä kuitenkaan alkuunsakaan. Kurssin myötä sain varmuuden siitä, että teen oikein olemalla oma itseni. Itkeskelemään en kyllä aivan heti aio ryhtyä - tuo on sen verran syväkoodattu sen miehenmallin opiskelun yhteydessä. Tipalla on kyllä ollut useamman kerran, ei vihasta, tuskasta tai katkeruudesta, vaan kauneuden ja muiden onnistumisen, sekä siihen eläytymisen johdosta.

"Lämpöiset kiitokset teille molemmille ihanasta kurssista! Pidin kovasti rennosta, avoimesta ja lämpimästä otteesta, jolla toitte erityisherkkyyden eri teemoja esille. Myös meditaatiot ja kummivierailut olivat tosi hyviä. Kaunista kevään jatkoa, toivottavasti jatkokurssi tulee jossain vaiheessa :)"

"Ensimmäistä kertaa todella ymmärsin, miksi minusta tuntui juuri siltä kuin tuntui kun ennen olin aivan ihmeissään tunteideni kanssa. Kiitos tuhannesti, saitte minut arvostamaan itseäni ja se on iso asia."

 

"En muista milloin, mutta jo kauan sitten olen hyväksynyt itseni näin, mutta en kuitenkaan ole tiennyt selitystä sille miksi olen kuin olen. Kurssilta tuli kaikki vastaukset. Täysin minun elämäni. Tuli myös iso itku ja sitten iso nauru. Kiitos!" 

 

"Vasta hsp piirteet itsestä huomanneena kurssi oli erittäin erittäin avaava ja ajatuksia herättävä. Tuntui etukäteen ajatellen että aihe/viikko on liian hidas tahti, mutta loppupeleissä jopa hitaammin etenevä olisi ollut hyvä sillä uutta asiaa ja ajateltavaa tuli tosiaan niin paljon. Hyvä että materiaalin sai ottaa talteen, sitä tulee varmasti kelattua vielä useampaan kertaan. "Työkalupakki" erittäin hyvä. Olen hirvittävän tyytyväinen että otin kurssiin osaa."

 

"Sain lisävakuutusta sille, etten todellakaan ole ainoa ja yksin tämän e-herkkyyden kanssa. Ymmärsin myös yhdistää lisää eri puolia itsessäni e-herkkyydestä johtuvaksi, joka auttaa paremmin ymmärtämään itseäni."

 

"Tuntuu kuin olisin löytänyt kaikelle selityksen ja olen tuntenut suurta helpotusta.  Voin helpommin nauraa itselleni ja onnistun rauhoittumaan vaikeissakin tilanteissa. Olen kurssin myötä löytänyt itsestäni uusia vahvuuksia ja koen olevani paljon itsevarmempi. Minusta minun ei tarvitse sopia ihmisille ja nautin entistä enemmän mukavista kohtaamisista minua miellyttävien ihmisten kanssa."

 

"Todella PALJON hyötyä ja iloa :).  Itsensä hyväksyminen on paljon helpompaa, kun ymmärtää reagoivansa asioihin herkkyyden kautta. Ja vertaistuki :), sen voimaa ei voi unohtaa. Ihan liian usein luulee olevansa se ainut maailmassa, joka kokee asiat näin."

Usein kysytyt kysymykset

 

1. Kuinka kuormittava kurssi on?

Sisältö on tarkoituksellisesti tehty mahdollisimman vähän kuormittavaksi: äänitteet ovat keskustelunomaisia ja kokemuksellisia, tehtävät kuormittumisen vähentämiseen tähtääviä.
Saat ilmoittauduttuasi aineiston sähköpostiisi, ja voit edetä täysin omaan tahtiisi ja haluamassasi järjestyksessä.Voit myös halutessasi palata käsiteltyihin aiheisiin, kun ne tulevat ajankohtaiseksi.

2. Mihin menetelmään kurssi perustuu?

Kurssi ei edusta mitään tiettyä menetelmää, vaan olemme ottaneet kurssille mukaan laajasti niitä harjoituksia joita olemme kokeneet hyväksi.

3. Millaisia työkaluja kurssilla käytetään?

Kurssilla käytetään mm. tiedostamisharjoituksia, kirjoitusharjoituksia ja rentoutusäänitteitä.

4. Sopiiko kurssi 10-15 –vuotiaille?

Kurssi on tarkoitettu aikuisille. 15-16 –vuotias voi mahdollisesti osallistua, mikäli hän on itse motivoitunut ja hänellä on aikuinen tukena kurssin suorittamisessa.

5. Onko kurssi tarkoitettu erityisherkkyyden perustiedot omaavalle vai voiko osallistua, jos asia on uusi?

Ensimmäisellä viikolla käydään läpi erityisherkkyyttä ominaisuutena erillisessä äänitteessä. Kurssi siis sopii henkilöille, joilla on jo perustietous erityisherkkyydestä, mutta myös heille, joille asia on melko uusi. Kurssin tavoitteena on löytää ymmärrystä omasta herkkyydestä, sekä löytää käytäntöön konkreettisia työkaluja ja tapoja, jotka tukevat tasapainoista oloa ja elämää.

bottom of page