top of page
Miksi, kuka

 

Toiveenani on, että joku näille sivuille muistiin merkitsemäni tiedon murunen tai linkki lisätiedon lähteelle on sinulle hyödyksi tai ideaksi oman hyvinvointisi edistämisessä sekä itsetuntemuksen ja ymmärryksen lisäämiseksi. Tavoitteenani on näyttää erityisherkkyys voimavarana ilman, että minusta kuitenkaan tulee tyhjää puhuva positiivisuusgeneraattori.

 

Kirjoitan huomioita oman elämäni asiantuntijana - tai oikeastaan vasta sellaiseksi opettelemassa. Tietämykseni erityisherkkyydestä sekä siihen liittyvistä elämän iloista ja kommelluksista perustuvat omaan kokemukseeni, intohimoisiin tiedonhankintaseikkailuihin sekä erityisherkkyysaiheisten kurssien vetämiseen usean vuoden ajalta. Lisäksi toimin aktiivisena jäsenenä useissa kansainvälisissä HSP-ryhmissä sekä -yhteisöissä. Virallista koulutusta minulla ei näillä sivuilla käsiteltäville aihealueille ole, omatoimisesti hankittua, jatkuvasti lisääntyvää tietoa sen sijaan roppakaupalla. 

 

Olen ollut mukana HSP Suomi ry:ssä sen perustamisen valmisteluista asti. Toimin nykyisin ylläpitäjänä muutamassa yhdistyksen fb-ryhmässä ja olen ollut jäsenenä yhdistyksen HSP-asiantuntijapaneelissa sekä viestintätiimissä. Suomen Erityisherkät ry (nyk. HSP Suomi ry) myönsi vuosikokouksessaan 2016 minulle elinikäisen kunniajäsenyyden "kiitoksena HSP - Suomen erityisherkät -yhdistyksen ja HSP-tietouden eteen tekemästäsi työstä".

Minulla oli myös ilo olla kommentoimassa Janna Satrin Sisäinen lepatus -kirjan käsikirjoitusta viime metreillä ennen sen päätymistä taittajan koneelle ja painokoneen kitaan. 

 

Matkani erityisherkkyyden parissa sisältää edelleen päivittäin uusia oivalluksia ja arvokkaita kohtaamisia. Olen ikuinen opiskelija silloin, kun saan tehdä sen omalla introvertillä tavallani, omassa tahdissani (edelleen liian kova) kompuroiden ja perfektionismista pois opetellen (huonolla menestyksellä vielä). Tieto, sekä omat ja ystävien kokemukset lisääntyvät pikkuhiljaa, ja sen mukaan päivittyy ja värittyy näiden sivujen sisältö.

Oma kasvun ja voimaantumisen paikkani on ollut vuodesta 2014 lähtien The Haven, ystäväni ja mentorini Andy Mortin isännöimä virtuaalinen kylä erityisherkille, introverteille ja luoville henkilöille, jotka haluavat löytää rauhaa, iloa ja luovaa rohkeutta, nähdä omat vahvuutensa ja menestyä omista lähtökohdistaan usein hyvinkin hyperaktiivisessa maailmassa. Toimin Havenissä aktiivisena jäsenenä, osallistun kehittämisideointiin, aineistotuotantoon ja emännöin zoom-tapaamisia yms. tittelillä Assistant Coordinator and Sous Chef.

 

Voit seurata Erityisherkän elämää myös

 

Vieraskynäkirjoitukseni Hidasta elämää -blogissa:

Harrastan valokuvausta, ja siihen liittyviä tuotoksia ja kursseja löytyy

 

Kiitos kun tulit, kiitos kun luit.

Tuula

 

Ota yhteyttä, anna palautetta

HUOM.

Tämän sivuston tiedot ja resurssit on tarkoitettu vain informatiivisiin tarkoituksiin. Jos sinulla on vakavia psykologisia, fyysisiä tai muita haasteita tai kysymyksiä, ota yhteyttä terveydenhuollon ammattilaisiin.

 

 

< Etusivulle

0_IMG_2939_photarin kautta.jpg
The Haven

The Haven, virtuaalinen kylä erityisherkille, introverteille ja luoville henkilöille, jotka haluavat löytää rauhaa, iloa ja luovaa rohkeutta menestyä omilla ehdoillaan usein hyvinkin hyperaktiivisessa maailmassa. Andy Mortin isännöimästä kylästä löydät samanmielisten, positiivisten ihmisten luoman turvallisen ja lempeän yhteisön, jonka kirjastossa ja teatterissa on runsaasti korkealaatuista ja päivittyvää materiaalia sekä live-tapahtumia, musiikkia yms. Kahvilassa voit osallistua ympäri maailmaa fyysisesti sijoittuneiden kyläläisten viikottaisiin, rauhallisiin kahvila- sekä kirjakerhotapaamisiin Zoomin välityksellä. Toimin aktiivisesti Havenissä, tällä hetkellä "tittelillä" Assistant Coordinator and Sous Chef. 
https://the-haven.co

Suosittelen lämpimästi myös erilaista matkaa omaan elämään:

https://serenityisland.me

Tutustu myös Andyn blogiin ja podcastiin:
https://www.andymort.com

Haven_In_My_Mind_2FINAL_TATWEAKS.jpg
bottom of page