top of page

Ääntä kohti: Eevin kanssa empatiasta

Istuimme itsetuntemusohjaaja ja holistinen personal trainer Eevi Minkkisen kanssa pöydän ääreen, laitoimme nauhan pyörimään ja aloimme keskustella empatiasta; miltä tuntuu kun tuntee muidenkin tunteet, onko voimakas empatiakyky lahja vai kirous? Lopussa myös muutamia selviytymisvinkkejä. Paljon ajatuksia tuli käsiteltyä, paljon tuli ohitettua turhankin kevyesti.

Ääntä kohti: Eevin kanssa empatiasta (SoundCloud, kesto n. 37 min.)

Monet erityisherkät ovat voimakkaasti empaattisia, ja varsinkin englanninkielisessä materiaalissa käytetään usein termiä 'intuitive empath'. Termi ei tarkoita, että erityisherkän empatiakyky olisi jollain lailla yliluonnollista tai henkistä, vaikka joku voi omaa vahvuuttaan toki siihenkin suuntaan kehittää ja käyttää. Intuitiivinen tarkoittaa tässä enemmänkin tilanteiden, ilmapiirin ja ihmisten hyvin tarkkaa, tiedostamatonta ja automaattista "lukemista" ja vaistoamista sekä noiden tunnetilojen kokemista itsessään ja niihin eläytymistä.

Eevin vieraskirjoitukset tunnetabuista Erityisherkän elämä -blogissa Tunnetabut 1 (häpeä) Tunnetabut 2 (syyllisyys) --- Photocredit: Flickr, Ilmicrofono Oggiono

Etsi asiasanoilla
Uusimmat
bottom of page