top of page

Sydänkoherenssi stressin mittarina

Kokeilun jälkeen päädyin tilaamaan HeartMath-sydänkoherenssilaitteen. Tarkoituksena ja tavoitteena on oppia mielikuvien avulla rauhoittamaan mieli ja sitä kautta sydän. Jo viisi minuuttia päivässä koherenssitilassa pitäisi vaikuttaa terveyteen positiivisesti.

Yllätys oli, kuinka positiivinen, rauhallinen mielikuva ja sitä kautta mielentila muutti seurantakäyrät tietokoneen näytöllä punaisesta siniseen ja lopulta tavoitteena olevaan vihreään. Kauhistuttavan helposti ja kauhistuttavan pitkän aikaa mittari on kuitenkin punaisella. Stressi on lisääntynyt, kun en viime ole edistynyt harjoitteluissani, vaan punaisen osuus vain lisääntyy. En ole sisäistänyt vielä harjoitusmenetelmää, yritän vain pusertaa mielestäni vähäisiä autuaallisia mielikuvia ja toisella silmällä tarkkailen punaisena kirkuvaa palkkia. Tuleeko tästäkin taas stressaavaa suorittamista? Ei, kyllä minä tämän opin, kunhan maltan perehtyä. On ne muutkin oppineet.

Laite on melko hinnakas, mutta käytössä kuulemani mukaan joillain kardiologeilla, psykologeilla sekä psykofyysillä fysioterapeuteilla. Ei siis mikään gadget-kaupan lelu. Sovellus toimii sekä Windows että MacOs -käyttöjärjestelmissä ja iPhonella. Kannattaa tarkastella vaihtoehtoisia laitekombinaatioita - minä tulin turhaan tilanneeksi lähinnä ammattilaiskäyttöön tarkoitetun version, johon voi tallentaa useamman henkilön harjoitushistorian. Kaipaan mukana kuljetettavaa laitetta.

Suomenkielistä materiaalia laitteeseen liittyen en löytänyt kuin Stressivalmennus.fi -sivuilta.

Uusimmat
Etsi asiasanoilla
bottom of page